מעוניינים בהמלצות למנתח קטרקט? זה מה שחשוב לדעת
מעוניינים בהמלצות למנתח קטרקט? ניתוחי הקטרקט מסווגים, אמנם, ברשימת ההליכים הכירורגיים הבטוחים והשכיחים ביותר כיום בעולם הרפואה, עם שיעורי הצלחה מרשימים של למעלה מ- 98%, ובפרט כשהם מיושמים בטכניקות עדכניות ומתקדמות, תוך כדי עשיית שימוש במכשור רפואי ממוחשב ומשוכלל.
ואף על פי כן, בדומה לכול הליך כירורגי מסוג כזה או אחר, גם ניתוחי הקטרקט טומנים בחובם את הסיכון לסיבוכים פוטנציאליים שונים. כאן באים לביטוי הכשרתו, ניסיונו הקליני ומומחיותו של הרופא המנתח, העשויים להשפיע לא במעט על סיכויי ההצלחה.
דוגמה קלאסית היא היכולת להתאים אל המועמד לניתוח את הטיפול אופטימלי מבחינת מצבו האישי והרקע הרפואי שלו, מה שמפחית משמעותית את הסיכון ללקות בקטרקט משני, כמו גם מגוון רחב של סיבוכים שונים.
המטרה: למזער את הסיכון לסיבוכים כירורגיים
ד"ר אסף קרץ הנו רופא עיניים בכיר המתמחה בניתוחי קטרקט וגלאוקומה. ד"ר קרץ מכהן כמנהל שירות הגלאוקומה במרכז הרפואי סורוקה שבבאר שבע וכיושב ראש חוג הגלאוקומה של איגוד רופאי העיניים בישראל.
ד"ר קרץ מציין שקיימים כמה מספר סיבוכים כירורגיים שעשויים שעלולים להתרחש בניתוחי קטרקט ולאחריו, כגון דימומים, קרע בקופסית העדשהזיהומים, עליית לחץ תוך עיני, כוויה בקצוות של החתך הניתוחי, בצקת בקרנית, מיקום לא נכון או חוסר יציבות של העדשה המושתלת וכן הלאהועוד.
סיבוך אחר נוסף ומשמעותי הוא קרע שנוצר בשק העדשה באזור האחורי שלו ופיזור החלקיקים של גרעין העדשה בחלל הזגוגיתי שהבעין. סיבוך זה נחשב אמנם לנדיר באופן יחסי, אך הוא דורש חיתוך בזגוגית העיןניתוח נוסף ומעלה את הסיכון להיפרדות של הרשתית בטווח העתידי.בעתיד.
הקריטריונים לבחירת מומחה לניתוחי קטרקט
חשוב להבהיר שישראל נחשבת, אמנם, למדינה שיש בה מערכת בריאות טובה ומתקדמת בהשוואה לשאר המדינות בעולם, והיא מתאפיינת בשפע של רופאים איכותיים, אולם תמיד יתקיימו פערים בין הרופאים השונים מבחינת המקצועיות, הניסיון הקליני, הגישות הטיפוליות, שיעור ההצלחות וכיוצא בזה, כך שבדיקת שביעות רצון בקרב מטופלים אחרים, כמו גם ההמלצות למנתח קטרקט, מהווה פרמטר שלא כדאי לוותר עליו.
אחת הדרכים שבהן ניתן כיום לאתר רופאי עיניים ולקבל מידע והמלצות למנתח קטרקט היא רשת האינטרנט, זאת באמצעות כניסה לפורומים, פורטלים ובלוגים רפואיים. במהלך הבדיקה הבסיסית, כדאי לברר בנוגע למוסדות האקדמיים שבהם רכש הרופא את השכלתו, המקומות ובתי חולים שבהם עבר את ההתמחות והתמחות העל שלו, ניסיונו הקליני והתפקידים שאותם מילא וממלא בעבר בהווה.